Het afgelopen jaar heb ik veel gelezen en gewerkt aan mijn persoonlijke mindset. Een goede mindset brengt je zoveel verder. Het brengt je positiviteit en fun.

Positief denken brengt je zoveel

Dat heb ik zelf ondervonden en heb durven vertrouwen op mijn gevoel. Dit heeft me heel veel gebracht, ik voel me zo’n stuk beter. Tijdens deze reis kwam ik er ook achter dat we wat we zelf geloven overbrengen op onze kinderen.

Welk verhaal is je vroeger verteld? Wat heb je overgenomen als waarheid en breng je nu zelf over op je kinderen.

Het mooie is, dat wanneer het verhaal je niet meer bij je past, je jezelf een nieuw verhaal kan vertellen waardoor je andere dingen gaat aantrekken.

Als je zelf vol positiviteit in het leven staat, trek je ook positieve mensen aan. Let er maar eens op. Heb je een off day, dan gaat vaak ook alles mis. Ben je in een flow, dan gaat alles je makkelijk af.

Vertel jezelf en je zoon(s) een nieuw verhaal

Een goede mindset heeft dus veel invloed op onze kinderen. Wanneer jij ervan overtuigd bent dat je iets niet kunt bereiken omdat je bijvoorbeeld niet goed genoeg bent, of erger nog, dit tegen je kind zegt, dan gaat dat ook zeker niet lukken.

Kortom zorg ervoor dat je jezelf een positief verhaal gaat vertellen, dit kan met de kleine dingen, maar ook met de grote dingen. Wanneer er iets in je leven of in het leven van jouw zoon(s) niet helemaal gaat zoals jij wil, ga dan eens voor jezelf na welk verhaal je zowel jezelf als je zoon vertelt. Misschien valt daar nog wel iets aan te doen.

Gedachten houden je tegen

Het zijn vaak je gedachten die je namelijk tegenhouden. Je weet wel, die bekende beren op de weg. Ik ben niet goed genoeg, ik heb niet genoeg ervaring. Maar is dat ook zo, ben je echt niet goed genoeg of vertel je jezelf dat verhaal. Als je dat weet, dan kun je ook mindset gaan shiften. En uit ervaring kan ik zeggen dat dit zo goed werkt.

Hoe kan ik mijn kinderen een nieuw verhaal laten vertellen?

Zo werkt het ook bij jouw zoon. Waarom vertelt hij zichzelf een bepaald verhaal? Vervolgens kun je hem laten inzien dat het ook anders kan zijn. Op het moment dat jij de situatie al anders benaderd en hem iedere keer vertelt hoe het wel is, zal hij er in gaan geloven.

Als jij zegt: weet je, wij houden niet van die belangstelling, die spreekbeurt hoort er bij, maar wij zullen daar nooit goed in worden. Wanneer je zegt: wow een spreekbeurt, kies voor een onderwerp waar jij van houdt en ga ervoor. Ga iedereen vertellen over jouw interesse. Daarmee bereik je al iets heel anders. Laat het hem ook op zijn eigen manier doen. Probeer hem zo min mogelijk te remmen. Is hij heel enthousiast aan het vertellen, laat hem dan. Beweegt hij teveel met zijn handen, zeg dan niet: hou je armen stil dat is vervelend? Je kunt beter zeggen: wat leuk dat je zo enthousiast vertelt, misschien moet je iets minder met je armen bewegen anders leid je ze af van jouw verhaal. Zie je het verschil?

Moedig vooral aan om de jongens zelf te laten ontdekken. Dit geeft ze echt een boost en komt hun zelfvertrouwen ten goede.

Ik ben heel benieuwd of je jezelf hierin herkent. Zijn er verhalen die jij voor jezelf of je zoon moet herschrijven?