Over deze vraag ben ik eens goed gaan nadenken. Wat zou ik doen met 1 miljoen euro? Dan hoef ik financieel gezien nergens meer over na te denken. Dan kan ik alles doen wat ik wil, alles.

Ik zou zeker het huis opknappen, de tuin helemaal opnieuw aanleggen en een mooie reis maken met mijn mannen. Dat is wat ik voor mij en mijn gezin zou doen.

Maar wat ik ook zeker ga doen is een investeren in mijn bedrijf en ik wil er iets goeds mee doen voor mensen die het niet breed hebben.

Dromen voor mijn bedrijf

Mijn missie veranderd natuurlijk niet, ik wil er nog steeds voor zorgen dat jongens meer zelfvertrouwen krijgen door middel van hun kleding. Maar ik wil ook in de behoefte van moeders voorzien door kwalitatief goede en eerlijke kleding aan te bieden.

Eigen naai atelier in het buitenland

Mijn miljoen euro zorgt ervoor dat ik mijn product nog beter kan maken. Ik zou ontzettend graag eigen stoffen ontwerpen en laten produceren. Het productieproces uitbesteden, maar dan alleen als de naaisters er een goede en eerlijke prijs voor krijgen. Ik zou een naaiatelier opzetten speciaal voor vrouwen in ontwikkelingslanden die ook een droom hebben. Een droom om voor hun gezin te kunnen zorgen, haar kinderen een goed huis kunnen bieden, eten op tafel te zetten en hun kinderen de mogelijkheden te geven die zij zelf niet hebben gehad. Voor deze vrouwen zetten we een atelier op en kijken we naar de mogelijkheden van deze vrouwen en zetten we ze precies op de plek waar zij zich goed voelen en kunnen shinen. Ik zie het echt al helemaal voor me.

Eigen winkel

Doordat ik mijn productieproces kan uitbesteden en er grotere aantallen geproduceerd kunnen worden kan ik ook mijn eigen Monkeys Design winkel openen. Ik zou eveneens geld investeren in het ontwikkelen van een eigen schoenenlijn voor jongens. Dat is echt een te gekke aanvulling op mijn collecties en een grote droom van mij. Aangezien ik meer tijd over heb wanneer ik mijn productieproces volledig uitbesteed, heb ik ook meer tijd om nieuwe ontwerpen te realiseren.

Meer ontwerpen

Meer ontwerpen betekent dat ik meer keuze kan gaan aanbieden in mijn shop. En dit zorgt ervoor dat ik mijn andere missie nog meer kracht bij kan zetten. Het aandeel van jongenskleding in de kinderkledingwinkels vergroten De verdeling jongens- en meisjeskleding is nu zo’n 30-70% in winkels. Dit terwijl er meer jongens dan meisjes in Nederland wonen in de leeftijdscategorie 0-10 jaar. Ik weet dat dit mogelijk is. Ik heb er heel veel ideeën voor. Met mijn miljoen kan ik daar in ieder geval een goede slag in slaan

Het goede doel

Ik zou het geld niet alleen inzetten voor mezelf of mijn bedrijf. Ik zou het juist willen gebruiken om er anderen mee te kunnen helpen. Als je veel geld hebt, kun je in veel geven. Naast het project voor het naaiatelier, zou ik ook een project opzetten om kinderen de kans te geven om te kunnen sporten.

Ik weet hoe belangrijk het is voor mijn jongens dat ze kunnen voetballen, het is hun lust en hun leven. Ze willen niets anders. Ik zou het vreselijk vinden als zij niet kunnen sporten omdat we de financiële middelen er niet voor zouden hebben. Dat zou me echt aan het hart gaan. Daar zou ik me echt heel graag voor willen inzetten en nu ik dit aan het typen ben, kan ik daar misschien ook al wel een begin mee maken 😉

Kortom: ik zou heel graag willen geven en het leven van anderen beter maken. Daarnaast ons eigen leven nog rijker maken door het maken van herinneringen.

Mijn missie verder uitbouwen om jongens meer zelfvertrouwen geven door kleding te ontwerpen waar ze zich fijn in voelen, vrouwen in ontwikkelingslanden een mooie toekomst geven en me inzetten om alle kinderen in Nederland de mogelijkheid geven om te kunnen sporten.

Wat zou jij doen met een miljoen? Zou je het alleen voor jezelf en je gezin houden of zou je het ook weggeven?