Blijf eens stilzitten, ga terug naar je plek. Het is iets wat we vaak roepen tegen onze jongens. Maar is het ook terecht?

Onderzoek wijst uit dat jongens graag bewegen, niet stil kunnen zitten. Ze zijn erg competitief ingesteld en in staat om korte taken uit te voeren.
Hierdoor hebben ze het soms moeilijk, bijvoorbeeld op school.

Jongens moeten kunnen bewegen om te presteren.

En toch roepen we altijd maar dat ze stil moeten zitten. Ja, ik ben ook hartstikke schuldig! Misschien moeten we er toch anders naar gaan kijken?

We blijven maar roepen: doe eens rustig, blijf nou eens zitten. Terwijl ze dit vaak ook al de hele dag op school moeten doen.
Het is een hele natuurlijke reactie, maar doen we er goed aan?

Jongens zijn van nature namelijk geneigd om op onderzoek te gaan, dingen te ontdekken, risico’s te nemen en dus veel te bewegen.

Experts geven dan ook als advies: geef jongen de ruimte om op onderzoek uit te gaan, maar geef ze wel grenzen aan. 

Onze jongens vinden het ook niks om een wandeling door het bos te maken, maar als ze op zoek mogen gaan naar ‘schatten’ wordt het ineens een heel ander verhaal.

Vroeger werden jongens natuurlijk ook opgeleid tot jagers zodat ze met hun vaders mee op jacht konden om voedsel voor de familie bij elkaar te sprokkelen.

Om zich goed te kunnen bewegen hebben jongens kleding nodig die lekker zit, waar ze in kunnen ravotten, stoeien en op jacht kunnen naar de schat. Dat is mijn uitgangspunt
voor de kledingontwerpen. Het moet goed zitten, voldoende bewegingsvrijheid bieden en te gekke prints bevatten die hen aanspreekt.